Wing, Alphabet’s dronebezorgingseenheid, ontwerpt grotere vogel om sneller pasta te bezorgen

Alphabet’s dronebezorgingsbedrijf Wing heeft een drone geïntroduceerd die tot 2,26 kg aan lading kan vervoeren, waardoor de capaciteit van zijn bestaande vloot bijna verdubbelt.

Wing zei dat het besloot om een groter vliegtuig te maken nadat het had gemerkt dat ongeveer 30 procent van zijn leveringen meerdere vluchten vereiste omdat de door klanten bestelde vracht te zwaar was om door een enkele drone te worden vervoerd. Een grotere drone betekent dat het bedrijf de efficiëntie kan verbeteren door het aantal vluchten te verminderen.

“Zie het als de manier waarop luchtvaartmaatschappijen verschillende vliegtuigen gebruiken voor verschillende routes: dit nieuwe vliegtuig zal onze levering van grotere bestellingen stroomlijnen,” zei Adam Woodworth, CEO van Wing, woensdag. “Je kunt bijvoorbeeld last-minute artikelen bestellen voor het avondeten – pasta, marinara saus, Parmezaanse kaas, olijven in blik en knoflook.”

Is dat een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is een kaasbezorgdienst – klik om te vergroten. Bron.

Het toestel kan snelheden bereiken van 104 km/u en heeft een bereik van 19 km. De machine heeft meerdere horizontaal en verticaal gemonteerde rotors en vaste vleugels. Wing heeft niet de volledige specificaties, afmetingen of het gewicht van de drone bekendgemaakt.

Hier zie je het toestel in actie.

YouTube-video

De vorige drones van Wing konden maximaal 1,1 kg aan spullen vervoeren – niet genoeg om alle spullen te vervoeren die nodig zijn om deze maaltijd voor twee personen te maken.

De nieuwe grotere drone verschilt eigenlijk niet zoveel van de kleinere versie. Hij heeft dezelfde basisonderdelen en gebruikt dezelfde infrastructuur en automatiseringssystemen om zijn batterijen op te laden en te vliegen.

De ingenieurs van Wing ontwierpen de voertuigen op basis van een interne vliegtuigbibliotheek die verschillende sets componenten bevat, zoals avionica, voortstuwingssystemen en materialen. Deze kunnen eenvoudig worden gemengd en op elkaar worden afgestemd om verschillende configuraties te maken die een nieuwe drone eenvoudiger maken.

Wing heeft naar verluidt al meer dan 350.000 bestellingen bij klanten op drie continenten afgeleverd. Het bedrijf is momenteel actief in Finland, Australië, Ierland en de VS. Tot nu toe heeft hij samengewerkt met winkelketen Walmart, voedselbezorgingsapp DoorDash en zorglogistiek bedrijf Apian om allerlei dingen te bezorgen, waaronder boodschappen, afhaalmaaltijden en medicijnen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *